9. juli 2010

Solchips VS, Sørlandschips

'
Som et apropos til forrige innslag - her kommer sommerens test av potetgull.

I dag:
Solchips vs. Sørlandschips!
Siden jeg er litt opptatt av å finne de minst usunne produktene - også når det gjelder usunne ting som potetgull - så leser jeg bakpå pakkene hva som egentlig er i.

Det var litt mindre kcal i Solchipsen (475 kcal) mot Sørlandschipsen som hadde (511 kcal). Solchipsen var de stekt i solsikkeolje mens Sørlandschips bruker peanøttolje. Jeg fant ikke ut hva som var "sunnest", men begge er ikke av det aller værste som kan brukes hvertfall..

Solchipsen var noe dyrere. Tror det var 23,90 for 175 g, mens Sørlandschipsen kostet 20,90 for 200 gram.

Sørlandschipsen har en pussigere pose, med "personlig" fortelling om bedriften, historien osv. Med personkarakteristikker osv. Det skal høres ut som Terje har Froland egenhendig har laget "potedgullet" du sitter og spiser. Men snodig nok var potetene fra Danmark...(?)

Solchipsen hadde en bedre innholdsfortegnelse, bl.a viser den hvor mye av fettet som er mettet og umettet.

Så til selve potetgullflaka. Sørlandschipsen har mindre flak og er tykke og med god tyggemotstand. Eller akkurat passe egentlig. Solchipsflaka var større og en tanke tynnere..og litt mer skrukkete synes jeg.


Solchipsen til venstre i skåla - sørlandschipsen til høyre...


Smakstesten ble foretatt med bind for øya og drakk vann i mellom for å få mest mulig nøytralt utgangspunkt for smakingen av produkt 2.

Jeg fant ut at den ene smakte ganske mye saltere enn den andre - jeg synes den med minst salt var klart den beste!

Og det var sørlandschipsen det vettu.

Siden smak har mye å si...ja hvertfall smak i forhold til hvor mye sunnere det egentlig er enn alternativet, så kårer jeg Sørlandschipsen til vinner i denne duellen!

2 kommentarer:

  1. Er helt enig med deg når det gjelder potetgullet. Jeg liker Sørlandschips best, ikke fordi jeg er så flink til å finne det sunneste, men fordi det andre er for salt etter min smak :)

    Kos dere videre med sommeren hvis dere har noe slikt. Her er den temmelig fraværende - foreløpig :)

    SvarSlett
  2. Lite aktivitet i bloggen her gitt. Og potetgull spiser vi sjelden, her er det ostepop som gjelder!

    SvarSlett