26. februar 2010

Tova votter i alle slags størrelser.

.
Da er jeg endelig ferdig med den siste tova votten i vinter. *lei*

Har strikket 3 par, og alle ble forskjellige. Hahaha!!

Så nå har vi alle et vottepar med en litt større og en litt mindre vott.

Velger å se på det som sjarmerende...

Det går ikke så fort når man har så masse småtroll rundt seg, og jeg har strikka en og en vott over litt tid. Så måtte jeg gjøre om litt på oppskriften fordi den første ble for liten til mannen i huset og tilfalt meg, også husket jeg ikke hva jeg hadde gjort med hans..så den neste jeg strikket til han ble mye større og måtte toves om igjen...

De ble heller ikke alle tovet på likt. Jeg er så nysgjerrig av meg og klarte ikke vente til jeg hadde strikket en til. Så har tovet en og en. Det er ikke akkurat å anbefale.

Men det paret jeg kanskje ble mest fornøyd med var de som endte opp til å bli mine. Det er en veldig fin modell bare man gjør det riktig. Disse er litt forskjellige, men ikke merkbart. Og den ene kan vides og strekkes litt.
Den til høyre strikket jeg først, og skulle bli til KG, så strikket jeg to til til han, før jeg gikk løs på den siste til meg.
Dette er herrestørrelsen i Nøstebarnboka. Og jeg tovet bare på 40 grader med en spiseskje grønnsåpe som det sto. Men det er jo et annet garn enn Nøstebarn sitt garn..

***

Aurora sine ble noe små også, men de sitter godt på når vi først får dem på :) Hun synes kanskje ikke det var så gøy å prøve dem første gangen, men har godtatt dem senere og klager ikke på at de klør eller noe sånt.
De er hvertfall varme, og det har jo ikke akkurat vært mildt i vinter!

Jeg har brukt østlandsgarn fra Nille til 15 kr bunten, så dette er rimelige votter.

6 kommentarer:

 1. Haha, du kan jo ikke tove en og en vott! Parene må toves sammen skjønner du vel;-) Vaskemaskina tover ikke likt på hver vask, alt avhenger av tempraturen på skyllevann, hva du har vasket på forige vask osv. Alt for mange variabler. Når det er sagt, så må jeg si det er supert at hele familien har fått tovavotter, for det er noe som trengs. Og neste gang, skal du kjøpe finull og få oppskrift av meg, da får du votter du elsker og er superfornøyd med, år etter år!

  SvarSlett
 2. Også må du fjerne denne kontrollen på kommentarene. Tar altfor lang tid å skrive kommentar. Og spam får du vel ikke når det er lukket blogg?

  SvarSlett
 3. Hehe, kanskje det er derfor jeg får så få kommentarer :-) Neida. Jeg skal fjerne den. Visste ikke at den var på en gang jeg.

  SvarSlett
 4. Spørs om jeg skal prøve finulla di neste gang da. Men det blir neste vinter for nå er jeg fed up med votter *lol* Er det ikke nøstebarns oppskrift du bruker?

  SvarSlett
 5. Nei, ikke på større votter, da bruker jeg en gammel oppskrift fra PT.

  SvarSlett
 6. Også så mye lettere å legge inn kommentarer til deg nå. Jeg plages av det spamfilteret:-D

  SvarSlett