11. august 2008

Barnedåp

Siden vi har flyttet til Klaras Vei nå for et snaut år siden (senhøsten 2007), så har vi avsluttet Huslyveien Tiedene for en stund tilbake. Auroras Babyblog også vil utgå etterhvert fordi jeg vil heller konsentrere meg om denne "fellesbloggen". Her skal jeg putte inn litt om alle oss 3, men sannsyligvis mest om Aurora siden hun er den mest fotogene av oss :-)

Nå er sommeren på hell og Ken-Gøran har 1 feriedag igjen (pluss denne som vi er inne i.) Aurora hadde barnedåp i går og det var en vellykket og fin dag.

Hun taklet alt kjempefint, var snill og rolig i kirken, og sov i det hun skulle ble døpt. Våknet opp til at presten helte vann på hodet den andre gangen, altså i Sønnens navn. I Faderens navn sov hun seg igjennom, mens i Den Hellige Ånds navn begynte ho å bli litt irritert over alt vannet og kom med noen grynt.... Godt fetter Brian var der og tørket hodet fint tørt igjen :)

Vi var de siste i følget på 8 barn som ble døpt så vannet hadde nok rukket å bli litt kaldt vil jeg tro. Men det gikk kjempefint. Ho koste seg veldig og hadde mye å se på. Vi har hittil skjermet henne litt for for mye styr og ståhei fordi hun ble født 2 mnd før tiden og kan dermed reagere noe sterkere på ytre stimuli, så hun hadde aldri sett så mange folk på en gang som det var i kirken. 

Etterpå hadde vi middagsselskap hos mommo og moffa. Der var vi, fadderene Monica, Kim og Håkon, Brian, og bestefar og bestemor som hadde kommet helt fra Båtsfjord i anledning dagen.

Her er Aurora på bestemor Ruths fang:

 

Her er Aurora med bestefar dagen før dåpen:

Aurora storkoste seg i den nye kjolen hun hadde fått av bestemor og bestefar dagen før. Den var cremefarget og var så fin som en brudekjole! Hun sjarmerte de fleste i den. Her leker hun med onkel Håkon.

Senere fikk hun sprelle løs i bare strømpelongsen, og det var litt deilig det og.

Det ble nok litt mye inntrykk helt på slutten for lillemor, ho fikk seg en raptus rett før vi skulle hjem. Skrek og virket helt utslitt og forvirret. Men etter masse trøst/kos/amming i fred og ro, kom hun seg fint igjen og ble i godt humør. Hun ble faktisk i så godt humør at hun satt på fanget til mommo rett før vi dro og kikket interessert på OL sendingen. Så kom det en svart/hvitt film fra sport i gamledager, og ho lo som bare det når hun så det. Onkel Håkon har herved spådd at hun blir sportsidiot..

Grytidlig i dag morges har Ken-Gøran kjørt Walle og Ruth til Gardermoen. Aurora sover enda. Nå er klokken langt over tolv på formiddagen, og hun har sovet siden 23 i går - bare avbrutt av en liten halvtimes matøkt kl 7:30. Ho hadde det veldig moro i går og ligger nok og drømmer om alle som var i selskapet og alle de fine gavene hun fikk :)

Slik dekket jeg bordet:

Bordkortene lagde jeg i Keynote på Mac'en - prøvde å få de rosa ved å dose de ned og svekke fargen - satt ei sløyfe på - og vips! Pynten som ligger på bordet er kjøpt på Nille, friske roser fra mommos hage, serviettene er kjøpt på Aker Iversen, og lysene på TilBords. De står i Bohemia krystallstaker "gresk søyle". Serviset er Jasper Conran og bestikket er HardangerBestikks "Hedda". Alt er bryllupsgaver. Veldig moro å bruke det et drøyt år senere i barnedåp..:)

PS: Vi hadde lapskaus, selvlaget, derfor brukte vi bare gaffel, og derfor ligger den på "feil" side. Viktig å få med hvis noen skulle pirke..hehehe.

Til dessert hadde vi jordbær og is. Veldig godt..

...og så var det kaffe og kaker til slutt. Vi ble ganske så mette etterhvert!

Legger ved et par bilder til tilslutt:

Faddere

Mommo og moffa

Aurora og Brian  (søskenbarn)

Tante Monica og Aurora

Aurora røsker av papiret på gavene

Gavebordet

1 kommentar:

  1. Halloen :) Så flott dag dere har hatt!!! Vel overstått! Va bare så synd at æ ikke kunne være der! Det ble for langt unna.. Og med ei prinsesse så vakker!! (Ja, resten av gjengen e jo også fin!!) Nydelig oppdekking og deilig mat gikk æ også glipp av... Vi høres. Klæm fra Tone

    SvarSlett