30. august 2009

Sommeren er over.

Og årets "bloggsesong" har begynt igjen!

Det blir mindre strikk og sånt på sommeren. Men noe har jeg da gjort.

Først begynte jeg på en hverdagskjole fra nøstebarn. Gikk tom for rosa garn til den rett før vi skulle avgårde på ferie, og måtte starte på noe nytt for å ha noe å gjøre på kveldene der oppe på Senja ;)

Genser i ribb fra Strikk til Nøstebarn ble neste på tapeten. Hadde 3 farger igjen av siste bestilling fra 123knit.com. Så blandet jeg disse og resultatet ble slik:



Nå har jeg gått tom for det brungrå garnet (sand) på den og. Så jeg måtte igjen begynne på noe nytt.

Siden jeg venter barn nummer to rundt nyttår, kjøpte jeg meg denne oppskriftsboken:



Det er så mye søtt i den boka, og jeg startet med en enkel "røff" kjørepose til nyfødt. Det var ikke mindre str enn 6 mnd, så jeg har krympet en del på oppskriften.

Vet ennå ikke sikkert hva vi får denne gang, så jeg har tenkt å vente med knapper og annen pynt. Det blir vel mørke/brune knapper hvis gutt og kanskje noe hvite detaljer hvis jente :-)

Frem til det er avgjort har jeg prøvesatt to knapper og deretter prøvd posen på babydukken.



Dukken er mye kraftigere enn en nyfødt, så jeg er ikke veldig bekymret for størrelsen.

Har laget hull bak til bilstolsele! Og gjort noe små endringer med å lage åpen fotpose i steden for lukket. Skal lukke den litt mer med enten å sy akkurat litt mellom bena nederst, eller med en knapp eller to.



Likte godt kanten langs hetta og langs knapperaden. Det jeg ikke likte var effekten det fikk å strikke en stripe med rettstrikk på sidene. Når jeg så dressen rett forfra så det bare ujevnt ut i sjøtene langs sidene. Men pytt pytt. Dressen ble god den. Myk og varm!






Samtidig som jeg gjorde denne ferdig fikk jeg låne garn til hverdagskjolen slik at jeg ble ferdig med den!

OBS: Dette ble en slank modell da jeg tok feil litt av størrelsene da jeg la opp skjørtet...;) Vidden på det tilhører 1/2 år størrelsen. Bærestykket er str 1 år, mens lengden er midt mellom 1 og 2 år. Ser ut som en sekk, men satt bra på tulla!





Har forelsket meg helt i knappene. Synes de var søte.


Ellers må jo fortelle litt som selveste tulla som nå har blitt 1,5 år :-)



Hun er i full vigør. Det er så moro med henne! Ordner og steller i huset og leker godt ute på lekeplassene i området. Prater litt, dvs hermer etter ord. Og ut kommer de søteste utrykk.

Hun har lært om husdyr og har hengt seg litt opp i kuer som sier "møøøø". Men det går litt i surr, så her om dagen pekte hun på makrellen på makrell i tomat - boksen smilte og sa "møøøø" med den søteste lyse stemme...

Yoghurt er "goggert", gap opp er "bak opp", og stein er "tænn". Ellers svarer hun klart "Nei" på det meste. Om hun mener ja eller nei må avgjøres av ansiktsutrykket hennes...

Her har hun fått sitt aller første lørdagsgodt! Det var stas :-)



Nå gleder vi oss til nestemann kommer, men skjønner også at det vil bli en veldig travel tid fremover.

Jeg blir ekstra fulgt opp nå siden tulla her måtte ut 2 mnd før tiden pga alvorlig svangerskapsforgiftning. Tar ekstra forhåndsregler nå, prøver å hvile mye og ta livet helt med ro. Så håper vi at dette skal gå bra / bedre denne gang :)